Evdeki Kalan Pilavı Lezzetli Köftelere Dönüştürün! Israfı Önleyen Pratik Tarif

Klasik köfte tariflerinden bıktıysanız, hem pilav hem de köfteyi buluşturan kadınbudu köfte ile tanışma zamanı! Altın sarısı dış kaplaması ve yumuşacık içiyle bu lezzeti bir kez denediğinizde, artık sofralarınızdan eksik etmek istemeyeceksiniz.

Evdeki Kalan Pilavı Lezzetli Köftelere Dönüştürün! Israfı Önleyen Pratik Tarif

Köfte denilince zihninizde sürekli aynı tatlar mı canlanıyor? Kadınbudu köfte, kıyma, soğan ve pirincin mükemmel uyumuyla hazırlanarak dışı hafif çıtır, içi ise sulu ve doyurucu bir lezzet ortaya çıkarıyor. Özellikle yanında patates püresi veya cacıkla sunulduğunda, bu tarif sadece bir ana yemek olmanın ötesine geçip geçmişe dayanan bir ziyafete dönüşüyor. İşte evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz, ölçüleri tam olan kadınbudu köfte tarifi...

KADINBUDU KÖFTE TARİFİ

Gerekli Malzemeler:

500 gram dana kıyması

1 adet orta boy soğan

1 çay bardağı haşlanmış pirinç

1 adet yumurta (köftenin içine konulacak)

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

İsteğe bağlı olarak 1 tutam maydanoz

2 yemek kaşığı sıvı yağ (soğanı kavurmak için)

Kızartmak için gerekenler:

2 adet yumurta

1 su bardağı un

Sıvı yağ (kızartmak için kullanılacak)

kadinbudu-kofte.jpg

HAZIRLANIŞI:

  • Kıymanın yarısını tavada kavurun. Soğanı ince ince doğrayıp, 2 yemek kaşığı yağda pembeleşince kadar kavurun. Sonrasında, kıymanın yarısını ilave edip, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Karışımın soğumasını bekleyin.
  • Derin bir kapta tüm malzemeleri bir araya getirin. Soğuyan kavrulmuş kıyma, çiğ kıymanın kalan kısmı, haşlanmış pirinç, yumurta, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak doğranmış maydanozu bir kapta yoğurun.
  • Köfte biçimini verin. Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizle oval şekiller oluşturun. Dinlenmesi için bu köfteleri buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
  • Paneleme işlemi yapın. Dinlenmiş köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın.
  • Kızartma işlemini gerçekleştirin. Derin bir tavada sıvı yağı ısıtın. Köfteleri her iki tarafını da altın rengi alana dek kızartın.

SERVİS ÖNERİSİ:

Kadınbudu köftelerinizi sıcak bir şekilde sunmanızı tavsiye ediyoruz. Yanında patates püresi, cacık veya bol limonlu taze bir mevsim salatası ile birlikte harika bir uyum yakalayacaktır.