Çıtırtısı her yerde! Fırın açmadan lezzetli 1 şişe tarifini kaçırmayın

Fırın yoksa endişelenmeyin! Sadece tava ile yapabileceğiniz bu sodalı börek, dışı kıtır kıtır, içi ise yumuşacık olacak. Hızla sofranıza gelmesi için hemen deneyin!

Çıtırtısı her yerde! Fırın açmadan lezzetli 1 şişe tarifini kaçırmayın

Börek tutkunları için kolaylığı ve lezzetiyle ön plana çıkan harika bir tarif sunuyorum. Fırın kullanmadan ve oklava açmadan hazırlayabileceğiniz bu börek, hem doyurucu hem de damak çatlatıcı bir seçenek. Hafta sonları kahvaltılarda veya çay saatlerinde değerlendirmek için mükemmel bir alternatif. Dilerseniz peynir, patates veya kıyma ile iç harcını zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.

BUBBLE SODA BÖREĞİ TARİFİ

Gerekli Malzemeler:

3 adet yufka

1 şişe maden sodası (200 ml)

1 çay bardağı süt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta (sos için)

İç Harç (Klasik Peynirli için):

1 su bardağı beyaz peynir veya lor peyniri

Bir tutam ince doğranmış maydanoz

İsteğe bağlı diğer iç harç alternatifleri:

Haşlanmış patates + pul biber

Kıyma + soğan karışımı

Kaşar peyniri + sucuk

sodali-tava-boregi.jpg

HAZIRLANIŞ:

  • Öncelikle derin bir kapta süt, sıvı yağ, yumurta ve maden sodasını bir araya getirerek sosunuzu hazırlayın.
  • Tavanın alt kısmını az miktarda yağlayın. İlk yufkayı tavaya, kenarlarının dışarı taşacak şekilde yerleştirin.
  • İkinci yufkayı parçalayarak hazırladığınız sıvı karışımına batırın ve tavaya serin. Üzerine iç harcı yerleştirin.
  • Üçüncü yufkayı da yine parçalara ayırıp, harcın üstüne ekleyin.
  • İlk yufkayı kenarlarından kapatacak şekilde böreğin üstüne kapatın. Kalan sosu da böreğin üzerine gezdirin.
  • Böreği kısık ateşte, tavanın kapağı kapalı olarak yaklaşık 10–15 dakika pişirin.
  • Alt tarafı kızarınca, böreği düz bir tabak yardımıyla çevirin ve diğer tarafını da aynı şekilde pişirin.
  • Sıcak servis etmek için dilimleyin ve bekleyin.

PÜF NOKTASI:

Sodanın kattığı kabarıklık ve iç yumuşaklığı için hazırladığınız karışımı fazla bekletmeden kullanmaya özen gösterin. Böreği pişirirken sabırlı olun; kısık ateşte pişirerek içinin iyice yumuşamasını ve dışının altın rengi almasını sağlayın.